Straipsniai

verslas, laisvalaikis, technologijos

Kaip yra rūkomos dešros?

               Rūkyti dešrą yra turbūt lengviausias dalykas, kurį galite padaryti ant rūkyklos. Rūkyta dešra yra sultinga, kvapni ir pripildyta gilaus dūmo skonio. Norėdami paruošti dešrą, nieko nereikia daryti, tiesiog įdėkite į rūkyklą ir palikite apie 3 valandas. Du pagrindiniai sprendimai, kuriuos turite priimti, yra kokią dešrą rūkyti ir kokią medieną naudoti. Nesvarbu, ar esate rūkymo mėgėjas, ar pirmą kartą rūkote mėsą, atsižvelkite į šiuos patarimus: Pasirinkite tinkamą medieną. Yra įvairių rūkomų medienų, kurių kiekvienas turi unikalų skonį. Jei norite stipresnio skonio, rinkitės prieskoninę rūkytą dešrą. Naudokite pekano medieną, kad skonis būtų švelnesnis; rinkitės obels ar vyšnių drožles, jei norite ką nors vaisesnio. Sužinokite daugiau apie miško medžių rūkymą. Palaikykite pastovią temperatūrą. Rūkant bet kokią mėsą, labai svarbu palaikyti pastovią rūkyklos temperatūrą. Dėl bet kokių dramatiškų temperatūros kritimų ar pakilimų dešros gali iškepti netolygiai. Sekite termometrą, o ne laikrodį.

Laikas, kurio reikia visiškai iškepti dešreles, priklausys nuo rūkyklos, dešrelių dydžio, mėsos rūšies ir kitų veiksnių. Nors daugumą dešrelių virti rūkykloje prireiks dviejų ar trijų valandų, vidaus temperatūrai stebėti naudokite aukštos kokybės mėsos termometrą arba greito nuskaitymo termometrą. Išimkite dešreles, kai jos pasiekia 165 laipsnių pagal Farenheitą. Tinkamai laikykite dešreles. Likusi rūkyta dešra gerai išsilaikys šaldytuve, sandariame inde iki penkių dienų. Prieš šaldydami leiskite dešrelėms sušilti iki kambario temperatūros. Arba rūkytas dešreles laikykite sandariame šaldymo maišelyje šaldiklyje iki dviejų mėnesių.

             Rūkytos dešros yra rūkytas mėsos patiekalas, kurį sudaro dešra, virta netiesiogiai veikiant medienos dūmams. Dešros yra mėsos gaminiai, sudaryti iš maltos mėsos ir prieskonių, įdarytų į apvalkalą. Kai kurios dešros, tokios kaip lenkiška kielbasa, prancūziška andouille ir ispaniška chorizo, išsaugomos rūkant ir vytinant. Norėdami rūkyti dešras namuose, ieškokite termiškai neapdorotų, nevytintų dešrelių. Kadangi dešrelės yra mažos ir lengvai tvarkomos, jos yra puikus ingredientas, padedantis išmokti išrūkinti mėsą ir pereiti prie  didesnių gabalų, pavyzdžiui, krūtinėlės, ir puikiai tinka savaitgalio vakarų kepsniams. Tai puiki pirmoji patirtis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Copyright © Visos teisės saugomos. | Newsphere by AF themes.