Pramoniniai šaldytuvai yra tokie prietaisai be kurių sunkiai įsivaizduojamas bet kurios viešojo maitinimo įstaigos darbas. Puiku, kai pirkėjai gali išsirinkti sau tinkamiausią šaldytuvą iš didelės pasiūlos rinkoje. Tačiau, tuo pačiu, platus profesionalių šaldytuvų pasirinkimas gali apsunkinti šį šaldytuvų įsigijimo procesą. Audores.lt specialistai dalijasi patarimais į ką reiktų atkreipti dėmesį, renkantis pramoninį profesionalų šaldytuvą.
Pirmiausia, prieš renkantis profesionalų pramoninį šaldytuvą, reikia apgalvoti keletą esminių aspektų:
- Jūsų kavinės, restorano, parduotuvės ar kitokios maitinimo įstaigos pobūdis ir koncepcija;
- Turimų verslo patalpų dydis;
- Esamos darbo apimtys ir šaldytuvo litražas;
- Temperatūros režimas.
Itin didelį dėmesį reikėtų skirti profesionalių šaldytuvų pagaminimo kokybei, t.y. iš kokių medžiagų jie pagaminti. Bene patys populiariausi – nerūdijančio plieno šaldytuvai. Tai yra specialiai komercinei veiklai pritaikyti įrenginiai, kurie ilgaamžiškumu, ypatingu atsparumu mechaniniam bei aplinkos poveikiui ir yra lengvai prižiūrimi. Jeigu nutarsite pasirinkti nerūdyjančio plieno šaldytuvą ar keletą jų, atkreipkite dėmesį į jų talpą, lentynų plotį, energetinę klasę, papildomas funkcijas ir bendrą šaldytuvo dydį. Paskutinis aspektas turėtų būti ypač aktualus jeigu jūsų komercinės patalpos yra riboto dydžio. Juk nenorite, jog šaldytuvas užgriozdytų praėjimą ir apskritai suteiktų daug diskomforto dirbant.
Kita ganėtinai populiari profesionalių šaldytuvų rūšis – prekybiniai šaldytuvai, ypač su stiklinėmis durimis. Jie yra talpūs, išvaizdūs ir labai patogūs klientams, kurie gali vizualiai susipažinti su siūlomomis prekėmis. Prekybininkai, kurie tiekia produktus, išsiskiriančius savo prekine išvaizda, sakykim, tortus ar pyragaičius, turėtų pasidomėti prekybiniais šaldytuvais su stikliniais šonais. Tik norime paminėti, jog viename tokiame šaldytuve galima laikyti tik supakuotus maisto produktus arba atvirkščiai – tik atvirus produktus. Tad jeigu jūsų maisto prekių asortimente yra ir vienokių, ir kitokių produktų tuomet reiktų pasidairyti dviejų mažesnės talpos šaldytuvų.
Šaldymo vitrinos bus puikus pasirinkimas tiems verslininkams, kurie prekiauja jau pagamintais šaltaisiais maisto patiekalais ar žaliais maisto produktais, sakykim, mėsa ar žuvimi. Paprastai mūsų rinkoje galima rasti dviejų tipų šaldymo vitrinas: atviras ir uždaras. Atviros vitrinos skirtos toms įstaigoms, kurios dirba savitarnos principu, o uždaros geriau tiks prekiaujančioms neapdorotais produktais.
Parašykite komentarą